Aký polodrahokam je najlepší pre pohodlný a pokojný spánok

Spánok ľudí fascinoval od nepamäti. V prvopočiatkoch ľudskej civilizácie sa verilo, že počas spánku odchádza duša z tela a vydáva sa putovať vesmírnou krajinou, navštíviť božstvá; milovaných, ktorých vzala smrť či nájsť odpovede na svoje otázky. So svitaním prvých lúčov sa duša opäť vrátila do tela a priniesla so sebou posolstvo v podobe sna...

Spánok ľudí fascinoval od nepamäti. V prvopočiatkoch ľudskej civilizácie sa verilo, že počas spánku odchádza duša z tela a vydáva sa putovať vesmírnou krajinou, navštíviť božstvá; milovaných, ktorých vzala smrť či nájsť odpovede na svoje otázky. So svitaním prvých lúčov sa duša opäť vrátila do tela a priniesla so sebou posolstvo v podobe sna...

Počas spánku prechádza naše telo do stavu hlbokého uvoľnenia. Dych sa spomaľuje, svaly sa uvoľňujú a mozog má čas na potrebnú regeneráciu. A zatiaľ čo my spíme, pred našou mysľou sa rozprestiera biele plátno, pripravené premietať naše každodenné zážitky, radosti ale aj nezdary. Čo však ale robiť, keď nás noc čo noc niečo trápi a bráni nám v pokojnom spánku? Ráno sa budíme unavení, vyčerpaní a bez energie do nadchádzajúceho dňa... Matka príroda nás našťastie nenechala v tomto probléme samotných a ponúkla nám priamo zo svojich darov niekoľko pomocníkov.

1. Prírodná perla 

Perla je najlepší polodrahokam pre porazenie problému spánku a prináša jej majiteľovi mier a vyrovnanosť. Práve príťažlivosť mesiaca formuje perlu, je rovnako žiarivá ako Mesiac. Má vplyv na ľudskú osobnosť, srdce, odpočinok. Perla Vám pomôže prekonať poruchy spánku, melanchóliu a dopriať kvalitný spánok. V určité dni má Luna silnejší vplyv na konkrétne znamenia ako inokedy. V tieto dni môžete pocítiť výraznejší účinok perly na svoj spánok. Skvalitniť svoj spánok môžete pomocou takýchto krásnych skvostov.

   

2. Ametyst 

Ametyst je fialová odroda kremenného kryštálu. Prináša liečivú energiu do Vašich snov a podporuje hlboký spánok, pričom naladí Vaše mozgové vlny na frekvenciu pokoja. Ak si teda zoberiete k posteli ametyst, môžete si byť istí, že z Vás  „zmyje“ ťažkosti celého dňa a pomôže Vám v spánku nájsť želané odpovede. Ak uvažujete, ako mať ametyst stále pri sebe, inšpirujte sa u nás. 

3. Amonit 

Možno ste to netušili, ale amonit je kryštál, ktorý vznikol skamenením pravekých tvorov. Sú hmatateľným dôkazom toho, že nič v prírode nie je stratené. Tým, že boli kedysi živí sa úzko spájajú s prasilou, ktorá všetko stvorila a udržuje v rovnováhe. Dnes nám amonit pomáha vyhladzovať toxickú energiu a podporuje hlbokú relaxáciu. Podporuje Vašu imunitu, fyzické zdravie a energetickú ochranu tým, že terapeuticky ošetrí Vašu auru počas spánku. Ak Vám v pokojnom spánku bráni choroba či iné telesné ťažkosti, určite si nezabudnite do spálne pozvať pomoc vo forme amonitu.

4. Angelit

Ako už napovedá samotný názov, angelit Vám pomôže naladiť sa na anjelskú ríšu. Angelit je kryštál, ktorý podporuje tvorivé riešenie problémov počas snov. Tiež Vám pomôže uvoľniť sa. V stave hlbokého uvoľnenia Vás naladí na vesmírnu energiu a pripomenie Vám, že všetko sa dokonale vyvíja. Inak povedané: nemusíte sa obávať každej maličkosti. Uvoľnite svoj strach a obavy do vesmíru s dokonalou láskou a dôverou. Pokiaľ máte problém, ktorý sa Vás nepúšťa ani v spánku, použite angelit na ľahší tok anjelskej komunikácie a vedenia počas spánku.

5. Hematit 

Hematit má v sebe vysoký podiel železa a znásobuje účinky ostatných polodrahokamov. Vyčistí myseľ od nadbytočných starostí a duševného chvenia. Uvoľňuje telo, uzdravuje hlboké emocionálne bolesti a prináša expanzívny komfort tým, že aktivuje koreňovú čakru a zapája nás do stáleho toku posilňujúcej výživy zo zeme. Dodáva teda pocit bezpečia a vytvára okolo Vás ochrannú zónu. Hematit teda predstavuje veľmi univerzálny polodrahokam, ktorý sa oplatí mať pri sebe v každej chvíli.  Krásne šperky z hematitu nájdete i tu.

   



 

Autor: Lenka