Šperky z Hong Kongu lámu svetové rekordy

Veľtrh v Hong Kongu, ktorý patrí celosvetovo medzi najväčšie a najuznávanejšie udalosti dizajnu šperkov koncom roka 2013 prilákal takmer 53 000 návštevníkov zo 154 krajín sveta. Desiatky medzinárodne uznávaných vystavovateľov predstavili nádherné kúsky kameňov, perál a rôznych doplnkov na ploche 135 000 metrov štvorcových, čím sa veľtrh zapísal do histórie veľkolepých akcií.

Cieľom veľtrhu bola nielen prezentácia drahých šperkov a kameňov, ale tiež vytváranie vzťahov, sietí. Vďaka tejto udalosti vzrástla návštevnosť z Ázie na veľtrhu o 6,8 percenta v porovnaní s minulým rokom. Zvýšil sa tiež predaj výrobkov z krajín Ázie o 11 percent.  Podobne je na tom India, záujem o šperky z Číny vzrástol v krajine o 11,6 percenta. Narástol tiež záujem kupujúcich z Malajzie, Thajska a Vietnamu. Je otázne, ako by reagovali zákazníci z našej krajiny. Pozrime sa spoločne na fotografie kúskov, ktoré na veľtrhu zožali úspech. Uznávame, že aj pre Slovensko má Čína čo ponúknuť. 

 

 

 

Najväčší záujem návštevníkov veľtrhu a zákazníkov bol o perly. Neďaleko vstupu sa vypínal veľký nápis: „Think Perals, Think Japan“, ktorým sa tento ročník sústredil práve na šperky z perál, ktoré prezentovala japonská spoločnosť Pearl Promotion. Niet sa čomu čudovať, veď perly ako symbol nehy, lásky a dobra milujú ženy na všetkých kontinentoch sveta. 

 

Z drahokamov a polodrahokamov Čína oznámila najväčší dopyt po turmalíne, tanzanite a smaragdoch. Špeciálne turmalín, často využívaný aj ako ochranný amulet, patril medzi najžiadanejšie. Vzhľadom na to, že ide o menej dostupný polodrahokam, prezentovalo ho menej dodávateľov. Červený, čierny, či zelený – každá z farieb vynikne na žene. Špeciálne čierny turmalín je špecifický tým, že má najsilnejšie liečivé účinky. Ak hľadáte šperk, ktorý vás nielen odlíši, ale tiež ochráni, turmalín bude jasnou voľbou. 

Zdroj:

http://www.cijintl.com/Trade_News-5665-Hong%20kong%20Jewellery%20and%20Gem%20Fair.html

0 komentárov k článku: "Šperky z Hong Kongu lámu svetové rekordy"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu