Krištáľ a jeho účinky

KrištáľVedeli ste, že krištáľ je najúčinnejší liečivý kameň? Pochádza z čírej odrody kremeňa a vyskytuje sa v rôznych tvaroch, v rôznej intenzite vyžarovania. Jeho účinky sú univerzálne, ale predovšetkým dokáže zosilňovať, nasávať, uvoľňovať a harmonizovať energie. Ako symbol predstavuje krištál čistotu vo všetkých úrovniach a formách už od dávnych vekov, kedy ľudia verili, že je formou ľadu.

Ak sa práve len začínate zoznamovať s liečivými účinkami kameňov a minerálov, určite si ako prvý zaobstarajte krištáľ. Je to práve kvôli jeho univerzálnym účinkom, aj kvôli sile, ktorú vyžaruje. Krištáľ vás najjednoduchšie naučí porozumieť reči a spôsobu fungovania liečivých kameňov. A aké je teda jeho konkrétne využitie?

Univerzálne účinky krištáľu

Je vhodný na všetky zdravotné problémy, aj vrátane psychických ťažkostí. Posilňuje imunitu celého tela, pôsobí priaznivo na krvný obeh, dýchací, neurologický aj tráviaci systém. Nabije vás životodarnou energiou, ak trpíte chronickou únavou a depresiami. Zharmonizuje vás na úrovni fyzickej, emocionálnej aj spirituálnej. Taktiež zvyšuje kreativitu a prináša inšpiráciu pri meditáciách. Verí sa, že dokáže vniesť harmóniu aj do napätých vzťahov.

Medzi jeho ďalšie účinky patrí ochrana pred negatívnymi a škodlivými energiami. Neutralizuje tiež elektromagnetické vyžarovanie elektroniky napr. z počítačov, televízorov či mobilných telefónov. Dokáže energeticky očistiť priestor a ochrániť pred patogénnymi zónami, preto si ho ľudia častokrát zavesia aj do priestorov bytu.

Mohlo by vás zaujímať: Veríte v liečivú silu kameňov?

Čistenie, nabíjanie a vybíjanie krištáľu

Medzi vlastnosti krištáľu patrí silné pohlcovanie energií, ktoré môžu byť aj negatívne. Preto je dôležité, tak ako všetky liečivé kamene, pravidelne ho čistiť. Čistí sa pod prúdom vlažnej vody, pod ktorou by mal ostať niekoľko minút. V rámci čistenia sa odporúča ho aj vybiť, čo sa robí položením na kameň hematit. Po očistení je možné krištáľ dobíjať na priamom slnečnom svetle na nehorľavej podložke.

Autor: Lenka

Súvisiace produkty

Súvisiace články

Veríte v liečivú silu kameňov?
V ľudskej histórii môžeme nájsť množstvo príkladov, ktoré vypovedajú o zázračnej sile kameňov. Nie je to len kameň z fantasy filmu o princezne Fantaghiro a jej vernom pomocníkovi „hovoriacom kameni“ či slávny kryptonit, ktorý dodával silu „supermannovým nepriateľom“ tým, že práve naopak jeho samotného oslabil... Obrovské kamenné stavby ako napríklad „ záhada Stonehange“, egyptské pyramídy v G&iacu..
20 komentárov - zobraziť komentáre

0 komentárov k článku: "Krištáľ a jeho účinky "

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu