Ako čistiť a nečistiť drahé kamene

Existuje mnoho spôsobov ako sa starať o vzácne kamene a polodrahokamy, aby sme s nimi mohli dlho pracovať a mať z nich rovnakú radosť ako pri kúpe či obdarovaní. V nasledujúcich riadkoch sa zameriame na spôsoby ich čistenia, povieme si akému čisteniu sa vyhnúť, ale aj o najlepších spôsoboch očisty vašich krásnych šperkov z kamienkov.

Začnime tým horším...

NIE: Ultrazvukové čistenie - akokoľvek odborne a profesionálne to znie, vašim kamenným priateľom ultrazvuk ani trochu nepomôže. Pre „svojský život“ vašich kamienkov je to drahá a nivočivá voľba, ktorá ich zbaví doslova akejkoľvek energie. Buďte k svojim kamienkom priateľskejšie a zvoľte niektorý typ očisty v prírode.

NIE: Keď o svojom kamienku nič nevieme - najlepšie, čo môžete po kúpe či prijatí šperku s kameňom urobiť je otvoriť knihu alebo vyhľadať na internete jeho pôvod. Hrali ste sa v detstve s formičkami na pieskovisku? Potom určite viete, že piesok sa rozpúšťa a nedrží pokope vo vode. Preto aj na vaše šperky s pieskovcom bude voda pôsobiť deštruktívne. A čo soľ a slaná voda? Morské perly vznikali pod morskou hladinou a opál je v svojej podstate skamenený gél či voda. Občas sa potrebujú do sýtosti „napiť“ vody, tak im tú chvíľu na radosť dožičte. Vždy si pri novom šperku a kameni preklikajte náš blog, informácie ku kameňu alebo aspoň wikipédiu. Budete mať istotu ako svojmu kamienku pomôžete a ako nie.

NIE: Keď chceme čistiť (a nabíjať) silou vlastnej osobnosti - toto fakt nie je dobrý nápad. A ani nikdy nebude. Každý máme nejaké vyžarovanie a silu osobnosti. Nepoužívajte ju však na to, aby ste svoju energiu vložili niekde inde ako do seba. Výsledkom by bolo vaše vlastné vyčerpanie a potrebovali by ste pomoc od niekoho iného. Žiadajte teda o pomoc samotného Boha. Ak v Boha neveríte, väčšinou aspoň tušíte, že by mohlo existovať niečo väčšie ako my, nejaká všadeprítomná tvorivá energia. Stačí požiadať a poďakovať.

A teraz to lepšie... alebo najlepšie spôsoby čistenia kameňov

Veríme, že ste si vyhľadali základné informácie o vašich šperkoch s kameňmi a pochopili ste ako ich radšej nečistiť. V krátkosti vám teraz zhrnieme ako teda kamene čistiť a stiahnuť z nich nepotrebnú a negatívnu energiu. Všetky spôsoby sú úplne zadarmo, veľmi príjemné a naozaj jednoduché:

ÁNO: Požiadať o očistenie „tam hore“ -  ako už sme spomínali, funguje to aj na úprimné požiadanie a poďakovanie, stačí si to predstaviť a popýtať si...;) Hotovo!

ÁNO: Pod prúdom čistej vody - nezáleží či v umývadle alebo v lesnom potôčiku (ale ten je omnoho krajší!). Stačí 5 minút nechať na kamienok tiecť prúd vody. Opäť treba požiadať o očistenie a poďakovať sa Bohu.

ÁNO: Počas búrky - jeden z najlepších spôsobov ako zároveň vybiť aj nabiť kamienok (samozrejme, ak nie je práve citlivý na kontakt s vodou). Dážď kamienok očistí, zatiaľ čo energetický výboj vo vzduchu ho priamo opäť nabije čistučkou energiou. Šikovné, však?

ÁNO: Zakopať na 1 deň do zeme: vráťte ho Zemi a požiadajte o očistenie a obnovu energie tohto zemského daru. Kameň môžete zakopať priamo do hliny, ale pokojne aj vo vrecúšku z prírodnej(!) tkaniny (aby k nemu energia prírodu dokázala preniknúť).

ÁNO: Vybiť na hematite: hematit je známy pohlcovač energie a negativity, ale občas ho tiež treba opláchnuť. Pomôže vám ak potrebujete z iného kamienka stiahnuť starú a negatívnu energiu, a tak ho očistiť. Stačí vybraný kryštál položiť na hematit, poprosiť o pomoc a nechať na noc, nech hematit vykoná svoju prácu.

Foto: internet

0 komentárov k článku: "Ako čistiť a nečistiť drahé kamene"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu