Aké šperky by ste mali nosiť na letnej dovolenke

Pozor! Letná dovolenková sezóna je už pred dverami a s ňou nepochybne prichádzajú aj štýlové letné outfity. A čo patrí k dobrému oblečeniu? No predsa nádherné doplnky v podobe unikátnych šperkov, ktoré vás ozdobia, zvýraznia a v neposlednom rade zaujmú aj vaše okolie. Tu je zopár našich tipov a rád zo sveta šperkov, ktoré vás určite inšpirujú.

Nemusíte utrácať veľa

Pri oddychovaní pri mori sa nepotrebujete ovešať šperkami za stovky eur. Vsaďte radšej na finančne menej náročné kúsky a radšej dbajte na rozmanitosť. Rôzne farby, tvary či kombinácie vás určite viac obohatia. Kombinovať môžete rôzne polodrahokamy ako aj druhy šperkov, a teda náušnice, prstene, náramky či náhrdelníky.

Myslite prakticky

Nosiť k plavkám príliš veľké náušnice alebo príliš prečačkaný náhrdelník, to vám zrejme potešenie neprinesie. Je to určite menej praktické a aj vy sa môžete cítiť nepohodlne. Komfort pri nosení akéhokoľvek šperku je to najdôležitejšie, teda to, aby ste sa pohodlne cítili hlave vy. Vsaďte preto na jednoduchosť . Napríklad v podobe náramku či náhrdelníku s krištáľmi.

Odhalené telo a výrazný šperk

Tieto dva aspekty si kráčajú v ústrety. Zabudnite však na striebro či bájne zlato. Očarujúci efekt, ktorý oslní všetkých naokolo totiž získate práve šperkami z polodrahokamov. Tie zaujmú omnoho viac. V kombinácii s opálenou pokožkou a plavkami, akoby tvorili dokonalý outfit. Pri večernej prechádzke v letných šatách nie je nič krajšie ako malachitový náhrdelník pripomínajúci morské perly a svit nočnej oblohy.

Pozor na odolnosť

Dovolenkové šperky, respektíve šperky všeobecne musia niečo zniesť. Polodrahokamy sú rozhodne tou správnou voľbou. I tak je však dobré myslieť na to, že plávanie v mori, morská soľ a piesok  môžu mať na štruktúru šperkov vplyv. V rámci pobytu v oceáne vám neodporúčame náramky ani prstene. Pri plávaní ide o druhy šperkov, ktoré stratíte a ani sa nenazdáte. Vhodnejšie sú napríklad náušnice či náhrdelník s polodrahokamami.

Dovolenková sezóna bez limitov

Minulé leto bolo označované ako leto náramkov. A čo leto 2018? Nič také, zabudnite na obmedzenia. Dovolenka má byť plná voľnosti a pohodlia. A to sa týka aj šperkov, ktoré nosíte. Netreba sa limitovať trendom, že náramky sú „in.“ Samozrejme, aj toto leto dokážu náramky s polodrahokamom zaujať, no to dokážu aj nefritové náušnice.