Typy náhrdelníkov podľa dĺžky

Rôzne príležitosti, rôzne náhrdelníky, rôzne dĺžky. Náhrdelníky rozdeľujeme nie len podľa miery elegancie a slávnostného vzhľadu, ale aj podľa ich dĺžky. Pretože čo dĺžka, to iný spôsob nosenia!

 

GOLIEROVÝ NÁHRDELNÍK

cca 30-33 cm

Náhrdelník tesne „na telo“ alebo golierový náhrdelník tesne obopína krk nositeľky. Nosieva sa v strednej časti krku, preto je obvykle vyrobený z jemného a pohodlného materiálu a komponentov, aby netlačil a neškriabal. Často sú to mohutné trojradové náhrdelníky z perál alebo štrasové kamene na látkovom podklade. Typovo golierový náhrdelník vhodný najmä pre mladé ženy a drobnejšie postavy. Aby nevytváral dojem roláka, je potrebné odhaliť viac pokožky medzi krkom a prsiami. Ako módny doplnok sa preto hodí k výstrihu do tvaru „V“, k šatám a topom bez ramienok.

 

OBOJKOVÝ NÁHRDELNÍK

cca 35-40 cm

Klasickýelegantný druh náhrdelníka, ktorý vďaka svojej dĺžke obopína spodnú časť krku. Vzhľadovo pôsobí kvôli blízkosti ku krku takýto náhrdelník masívne, moletnejším dámam by skrátil krk, preto vhodnejší pre štíhlejšie postavy alebo ženy s dlhou šijou

 

NÁHRDELNÍK S PRÍVESKOM

cca 43-48 cm

Jeden z najobľúbenejších náhrdelníkov, ktorý vyzerá nádherne aj s výstrihom tesne pod krkom. Kvôli krásnemu prívesku visiacemu uprostred náhrdelníka, dostal tento typ aj impozantný názov „Princess“, alebo po slovensky princeznovský. Väčšinou sú to jemné šperky, ale býva dostupný aj v masívnejších šperkových sadách. Hodí sa spravidla každému typu postavy a podľa vypracovania zväčša aj na príležitostné aj každodenné nosenie.

0 komentárov k článku: "Typy náhrdelníkov podľa dĺžky"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu