Symbolika tvarov a ich význam

Slza, kruh, trojuholník, kvetina,... každý symbol má svoj význam a ukazuje na druh energie, ktorá nás ovplyvňuje a aktuálne priťahuje. Ak sa v tom, čo symbolizujú konkrétne tvary nevyznáte, nevadí. Na nasledujúcich riadkoch vám ich vysvetlíme:

Kruh (guľa) - symbol, ktorý znázorňuje dokonalosť, celistvosť a nekonečno. Kruh je rovnako symbolom bohatstva, a to vnútorného ako aj materiálneho. Symbol citov a emocionality.

Srdce - symbol lásky na všetkých existujúcich úrovniach.

Vtáci - často stvárňovaní aj ako holubice, sú symbolom ľudskej duše a premeny. Ako dve holubice sú oslavou spojenia dvoch duší a teda ďalším symbolom vyjadrujúcim partnerskú lásku.

Hviezda - symbol pre sebaocenenie a vysoké sebavedomie, pripomínajú nám, že každý z nás je jedinečný a symbolizujú aj našu motiváciu a napredovanie za našimi cieľmi.

Trojuholník - symbol Svätej trojice, sily a nasmerovania. Špičkou dole stvárňuje ženský princíp (jin), špičkou hore zasa mužský princíp (jang). Upozorňuje aj na povrchnosť v živote.

Štvorec - symbol rozumu a racionality, stability a pevnosti.

Špirála - symbolizuje cestu, nekonečno a duchovný rozvoj. Pravotočivá špirála predstavuje napredovanie a rozvíjanie sa. Ľavotočivé špirály odstraňujú staré, zažité a už nepotrebné.

Blesk - vyjadruje koniec starej etapy a začiatok novej. Symbol rýchlej zmeny a posunu udalostí.

Slza - alebo inak kvapka, predstavuje symbol vnútorného „dažďa“ a vnútornej očisty. Okrem toho symbolizuje aj plodnosť a hojnosť.

Kríž - symbol božskej spravodlivosti a spojenia protikladov (zvislá čiara s vodorovnou, svetlo s tmou, život a smrť, vedomie a nevedomie,...).

Kvet - symbol krásy, jari, večnej obnovy života, ale aj jeho pominuteľnosti.

Oko - symbol vševidiaceho a všadeprítomného Boha (resp. božskej energie). Predstavuje jasnozrivosť.

Súvisiace produkty

Náušnice v tvare srdca

0 komentárov k článku: "Symbolika tvarov a ich význam"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu