Nové trendy vo výrobe perál

V priebehu posledných rokov sa sladkovodné perly výrazne zmenili. Napriek týmto výrazným zmenám je udivujúce, že v priemysle badať všeobecný nedostatok vedomostí o výrobe sladkovodných perál. Naopak Austrália, ako úspešný líder v perlovom priemysle, sa môže pýšiť existenciou „perlovej kultúry“. Môžeme sa od nich niečo naučiť i my? Prečítajte si o novodobom pohľade na šperky vyrobené z perál.

Pre bežného človeka sú azda najznámejšie a najdostupnejšie čínske perly, často v tvare dlhých „chvostov“. Niet sa prečo čudovať – zhruba 90 percemt ročných zberov perál prebieha práve v Číne. Podobnú techniku výroby, nazývanú tiež ohnivá guľa perly, využíva aj Akoya. Ide zväčša o lesklé perly, ktoré majú za cieľ upútať pozornosť na tele ženy, ktorá ich nosí.

Čím sa odlišujú novodobé perly z Austrálie? Hneď na prvý pohľad je viditeľný odlišný tvar. Ide o barokové tvary, či nové „Edisonove“ perly guľatého tvaru. Zmenil sa aj lesk nových perál – teraz jasný kovový odlesk je už takmer normou. Hodí sa tak k všetkým farbám pleti. Daná je tiež veľkosť v rozmedzí 16-17 mm.

Novinky vo perlovom priemysle určujú maloobchodníkom, ako sa rozhodnúť pri odbere pre svojich zákazníkov. Nové trendy sú navrhnuté tak, aby splnili cenové očakávania zákazníkov, ako aj náročnejšie požiadavky na dizajn. Perly sú dnes už veľmi dostupné a navrhnuté rovnako pre klasické módne štýly, ako aj pre extravagantné povahy. Drobné austrálske šperky investovali do dizajnu práve z dôvodu utvrdenia dojmu skutočného drahokamu. Jemné perly pôsobia veľmi žensky a elegantne. Nie je vždy pravidlom, že šperk musí byť z diaľky viditeľný. Práve naopak, v prípade perál ide o to, aby ste zviditeľnili krásu jemných náušníc v tvare malých guličiek, či náhrdelník v matnej farbe, ktorý zvýrazní vašu silu. Často však postačí i jedna perla na retiazke, ktorá upúta viac ako zlatá retiazka s obrovským príveskom. Je ako tretím okom do vašej duše. 

0 komentárov k článku: "Nové trendy vo výrobe perál"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu