Jantár – ochrana proti stresu

Jantár, ktorý je známy tým, že patrí medzi slnečné kamene, je v skutočnosti skamenenou borovicovou živicou, ktorá pripomína drahé kamene a rovnako je aj predávaná ako klenot. Jantár je veľmi populárny vďaka svojím metafyzickým vlastnostiam, zameraným na psychickú ochranu. Je to mocný liečiteľ! Osobe, ktorá ho nosí dodáva rovnováhu, vyčistí myseľ od nepriaznivých elementov a negatívnu energiu a stres premení na pokoj. Akú históriu v sebe skrýva tento „priateľ“ a odkiaľ sa berie jeho sila?

História jantáru siaha do mnohých krajín a kultúr sveta. Pravdepodobne je to zapríčinené tým, že sa stal obchodným predmetom v rukách mnohých bohatých obchodníkov, ktorí putovali po svete. Jeho prvý výskyt sa však datuje na 2000 rokov pred n.l., kedy sa objavili prvé nádherne vyrezávané jantárové kúsky šperkov v hroboch mŕtvych. Objavený bol napríklad v egyptských hrobkách či vo Veľkej Británii v Hove, v blízkosti Brightonu. Jantárové talizmany nosili príslušníci bohatej smotánky tiež na lov. Osobu, ktorá ho nosila chránil pred nebezpečenstvom a strachom. Známe sú tiež v jantári zaliate kúsky rastlinnej hmoty či hmyzu, ktoré sa mnoho rokov tešili obľube.

V súčasnosti sa šperk využíva najmä ako amulet podľa znamenia. Svojím zložením a liečivými schopnosťami vyhovuje až šiestim znameniam – rak, vodnár, lev, panna, kozorožec a ryby. Je to preto, že energiu, ktorú v sebe skrýva, je možné využiť v rôznych problémových oblastiach tých, ktorí sú vystavení zvýšenému stresu. Dôležité je nosiť ho priamo na koži, čím vďaka elektromagnetickému náboju, ktorý v sebe skrýva dosiahnete účinnejšie liečenie. Nie nadarmo sa mu vraví „slnečný kameň“. Slnko ako prirodzený liečiteľ a teplo, ktoré vyžaruje má skutočne obrovskú silu. Jantár čistí krv, rovnako ako pomáha presunúť pozitívnu energiu do celého tela. Ak máte problémy s kĺbami, posilní revitalizáciu, ak ho budete nosiť vo vrecku, v blízkosti postihnutej oblasti. Zaručene prinesie úľavu v krátkom období. Rovnako pomáha pri problémoch s tráviacim traktom, slezinou, pečeňou a ďalšími orgánmi v oblasti žalúdka, keďže stres zasahuje práve tieto orgány. Žltohnedý kameň môže pomôcť odstrániť aj príznaky depresie tým, že pomáha vytvárať pozitívny pohľad na seba a svet navôkol. Je to vďaka tomu, že v sebe spája duchovné Ja s vysokou ochranou pred akýmkoľvek druhom negativity. Psychiku chráni od nepriaznivých vplyvov tým, že zvyšuje kreativitu a vyrovnanosť. Slnečný kameň vám tiež pomôže ako ochrana pred psychickými útokmi od druhých ľudí. A predsa vieme, že stres spôsobený zo sklamania z človeka, ktorému ste obetovali svoj čas, ale on sa vás snaží psychicky zlomiť, je zväčša dlhodobou ranou, ktorej je potrebné vyhnúť sa.

Ak patríte medzi tých, ktorí sú pod vplyvom dennodenného stresu a potrebujú očistenie organizmu, odporúčame vám zadovážiť si náramok zo žltého jantáru, ktorého nosením v blízkosti žíl zabezpečíte, že sa energia krvou dostane postupne do celého tela – ako lúče slnka, ktoré preniknú nakoniec všade tam, kde je potrebné ozdravenie.

0 komentárov k článku: "Jantár – ochrana proti stresu"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu