INHORGENTA Mníchov 2019

Posledný februárový týždeň sa konal v Mníchove jeden z najväčších veľtrhov šperkov – 46. medzinárodný odborný veľtrh hodín, šperkov, drahých kameňov, perál a technológií. Tak sme si povedali, že by bolo fajn ho navštíviť a omrknúť nejaké nové inšpirácie a trendy na tento rok. Počasie malo byť príjemné, jarné, a tak sme navštívili „výkladnú skriňu“ nášho odvetvia v Európe (ako sa o tomto veľtrhu hovorí). 

Tohto jedinečného veľtrhu sa zúčastnilo vyše 1000 vystavovateľov, na ploche 65 000 m2. Dokonca počet vystavovateľov tento rok vzrástol o 2,5% a počet vystavovateľov hodiniek vzrástol dokonca o 16%. Svoje šperky tam vystavovali firmy z Nemecka, Rakúska, Švajčiarska, Holandska, Talianska, Španielska, Veľkej Británie, Česka, Maďarska, Poľska a aj Belgicka. Bolo to naozaj obrovské! Očakávalo sa vyše 30 000 návštevníkov z celého sveta a my sme boli medzi nimi. Poďte s nami nahliadnuť do tohto sveta šperkov a pokochať sa krásnymi skvostami od výmyslu sveta.

Vystavovatelia

Poliaci vystavovali hlavne jantár, ktorý sa vyskytuje na severe ich krajiny, na brehoch Baltského mora. Práve poľský trh je hlavným dodávateľom jantáru a šperkov z jantáru. Pozrite sa, aké rôzne farby a tvary môže mať jantár. A aké rôzne šperky sa z neho môžu vyrábať.

Obzvlášť veľký úspech zožali tento rok na veľtrhu vystavovatelia hodiniek, ktorí chválili kvalitu celého veľtrhu INHORGENTA Munich a taktiež veľký záujem zákazníkov. Účastníkmi tohto veľtrhu boli značky ako CASIO, Alpina, CITIZEN, LAIMER, Green Time, VOSTOK Europe, GARMIN alebo aj česká značka JVD.  

A práve firma GARMIN získala cenu INHORGENTA AWARD, ktorú udelili už tretíkrát na tomto veľtrhu. Rozhodovalo sa v ôsmych kategóriách a spoločnosť GARMIN získala cenu za ich "Smart & Connected Watch of the Year" s modelom hodiniek Fenix 5 Plus. 

 
Veľkým hitom tohto roka sú šperky z prírodných materiálov ako je drevo, prírodné kamene a pod. Ale aj šperky v rôznych kombináciách kože, tkanín a ocele. Tieto šperky sú naozaj prekrásne a originálne, čo sme videli na vlastné oči. A určite sa môžete na takého novinky tešiť aj u nás.
 
 

Vystavovateľmi na tomto veľtrhu neboli len spoločnosti predávajúce hotové šperky alebo hodinky, ale taktiež tu vystavovali popredné firmy predávajúce diamanty. LUXUS bol nepostrádateľný na každom kroku tohto pavilónu. A aj keď je to už iná úroveň šperkov ako ponúkame my, neodolali sme a museli sme sem nazrieť. Veď uznajte...

Alexander Leuz, výkonný riaditeľ výroby diamantových šperkov Schaffrath, sa vyjadril: "Tento rok sme veľmi spokojní - najmä s počtom návštevníkov nášho novo navrhnutého stánku. Dokázali sme získať veľa nových objednávok a hovoriť s dôležitými partnermi. Pre nás je INHORGENTA MUNICH dôležitá, pretože zákazníci dokážu pochopiť náš koncept oveľa lepšie, keď vidia tieto klenoty naživo. "

Premiéru vo vystavovaní svojich šperkov na INHORGENTA Munich mal tento rok svetovo preslávený taliansky výrobca šperkov MARCO BICEGO Jeho pravidelnými zákazníkmi sú napríklad Rihanna, Kylie Minogue či Hillary Clinton. Samé svetové osobnosti. 

 

Balenie je súčasťou šperku

Veľmi dobre vieme, že balenie, v ktorom šperk dostanete, je veľmi dôležité. Pretože na prvom dojme záleží. A samotné balenia sú niekedy tak zaujímavé a originálne, že sú šperkom samotným. A preto sme sa inšpirovali aj v tejto „sekcii“ a obzreli nejaké nové trendy. Aby ste svoje šperky dostávali v tom najkrajšom balení.
 

Dizajnové šperky

Každý vystavovateľ chcel čo najviac zaujať, čo je na takomto veľtrhu samozrejmé. A ani si neviete predstaviť, ako rôzne sa dajú také šperky prezentovať. Ani my sme to doteraz nevedeli. Niektoré boli veľmi ženské s množstvom kvetov, iné zas dizajnovo originálne. V každom prípade, zaujali.

Technické vybavenie

Vystavovateľmi na tejto výstave nie sú len spoločnosti zaoberajúce sa šperkami, ale aj spoločnosti, ktoré ponúkajú technické vybavenie potrebné v tomto odvetví. Ako napríklad rôzne druhy laserov, gravírovacie stroje, stroje na potlače krabičiek a stúh, rôzne úrovne a triedy prístrojov na fotenie šperkov a produktov, rôzne klenotnícke pomôcky a mnoho iných vecí.

Prednášky a diskusie

Počas týchto 4 dní vystavovania, sa na tomto veľtrhu konalo aj množstvo prednášok a panelových diskusií na témy ako marketing, ťažba nerastov, inovácie v šperkárstve a pod. Medzi zaujímavé prednášky patrili napríklad „Pestovanie a udržateľnosť Tahitských perál“, „Syntetické diamanty – vývoj, rozpoznávanie a aktuálna situácia na trhu“ alebo „Ako influenceri menia reklamu v dlhodobom horizonte“.

Fashion show

A dokonca sme sa zúčastnili aj „fashion show“. Bolo to naozaj zaujímavé a inšpiratívne a určite sa zúčastníme aj budúci rok.

 
Sme radi, že sme vám aspoň takto mohli priniesť trošku tej "mníchovskej" atmosféry. My sami sme odchádzali plní nadšenia, nápadov, inšpirácií a hlavne sme sa tešili, ako vám tie naj veci srostredkujeme. Takže – máte sa na čo tešiť a veríme, že naše nové plány budú čoskoro zrealizované a vy budete nadšení rovnako ako my. Ideme sa pustiť do práce. Čaká nás zopár prebdených nocí :)
 
Autor: Emily

0 komentárov k článku: "INHORGENTA Mníchov 2019"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu