Farby polodrahokamov

Každý polodrahokam má svoju farbu podľa ktorej vieme určiť jeho základné vlastnosti už na prvý pohľad. Sfarbenie je mimoriadne dôležité – podľa neho si polodrahokam vyberáme bez ohľadu na to, či ide o laika alebo človeka zaoberajúceho sa o polodrahokamy a ich silu. Obvykle sa nám polodrahokam na základe farby buď páči, zaujme nás a my si ho zakúpime, alebo dáme radšej prednosť inému, tmavšiemu či svetlejšiemu. Pokiaľ ste si vybrali šperk náhodou podľa toho, že vám padol do oka a chcete vedieť čo symbolizuje jeho sfarbenie, čítajte ďalej.

 

Zemitá hnedá, zmyselná červená, energická oranžová

Páčia sa vám nenápadné polodrahokamy v hnedej farbe? Zemité odtiene sú symbolom stability a rozhodnosti. Nositelia zvyknú byť zameraní na praktické veci a vytrvalí v stanovených cieľoch. Oranžová farba je všeobecne považovaná za energickú. Polodrahokam odetý do oranžovej prináša nositeľovi radosť, väčšiu sebadôveru a pomáha pri prispôsobovaní sa životným situáciám. Zmyselná červená je farbou vitality a energie. Červený kamienok vnesie do života vášeň, lásku, posilní vôľu svojho nositeľa a dodá do života dôveru v rôznych smeroch.

 

Modrá, fialová, ružová

Pre mnohých ľudí majú tieto tri farby viacero spoločných prvkov a javia sa ako podobné s rovnakým základom, významovo sú však úplne odlišné a stelesňujú iné vlastnosti. Modrá farba prináša sebadôveru, podporuje otvorenosť. Nositelia sú vyrovnanejší, trpezlivejší a majú nad vecami istý nadhľad. Fialová je farbou fantázie a šarmu. Upokojuje, skrášľuje a podporuje tvorivosť. Ružová je nežnou farbou, často sa tiež označuje za farbu lásky. Nositeľom prináša pokoj, harmóniu, lásku. Vdýchne do rozladenej duše súlad.

 

Zelená, žltá, číra, čierna

Zelený polodrahokam symbolizuje rovnováhu, napomáha osobnému rastu a k vyrovnanej osobnosti. Žltý dodáva vieru v samého seba, prinesie optimizmus a dodá sebavedomie. Čierny sa postará o odbúranie vnútorného napätia, upokojí obavy a dodá nositeľovi odolnosť. Číre polodrahokamy sú symbolom nehy, dokonalosti a láskavosti. Typickým príkladom je zirkón, ktorý sa stal zároveň aj módnym trendom. 

0 komentárov k článku: "Farby polodrahokamov"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu