Návod: výroba vlastného shamballa náramku

Ak máte dostatok kreativity a radi vyrábate bižutériu, alebo podobné handmade vecičky, pozrite si náš návod na výrobu shamballa náramkov a vyskúšajte si nejaký vyrobiť sami. 

Materiál, ktorý potrebujeme na zhotovenie shamballa náramku:

1x šnúrka dlhá 50cm (1-1,5mm hrubá),
1x šnúrka dlhá 90-120cm - podľa potreby (1-1,5mm hrubá),
1x šnúrka dlhá 30-40cm - podľa potreby (1-1,5mm hrubá),
7x shamballa kryštálová korálka 10mm,
2x hematitová korálka 10mm (na zakončenie),
2x hematitová korálka 8mm (na zakončenie)

Farby šnúrok a korálok závisia len od Vašej fantázie. Takisto množstvo korálok nemusí byť rovnaké ako v tomto návode. Kombinujte rôzne farby a materiály korálok a vytvárajte jedinečné shamballa náramky.
 

Ďalšie pomôcky:

lepiaca páska,
nožnice,
lepidlo (alebo zapaľovač)
 

Pre lepšiu viditeľnosť sme pri výrobe shamballa náramku pre tento návod použili šnúrky dvoch farieb - čiernej a sivej.

Najskôr si odstrihneme šnúrku o dĺžke cca 50cm, na ktorú navlečieme korálky a následne prilepíme na stôl z oboch strán, aby sa nám lepšie pracovalo (u nás je to šnúrka čiernej farby).

Postup výroby shamballa náramku - obr. 1
Ďalej si odstrihneme šnúrku (sivá) dlhú cca 100cm a začíname robiť uzly približne 15cm od začiatku šnúrky. Postup, akým budeme robiť uzly je postupne zobrazený na jednotlivých obrázkoch, krok za krokom.

Postup výroby shamballa náramku - obr. 2
Ľavú časť sivej šnúrky prevlečieme ponad čiernu šnúrku...

Postup výroby shamballa náramku - obr. 3
...pravú časť šnúrky prevlečieme ponad ľavú časť šnúrky...

Postup výroby shamballa náramku - obr. 4
...pravú časť šnúrky prevlečieme popod čiernu a následne ponad ľavú časť šnúrky. Tak nám vznikne potrebný uzol, ktorý dobre zatiahneme.

Tento uzol zopakujeme 3-6 krát, podľa potreby (na obrázkoch bude opakovaný 3x), ale vždy v obrátenom poradí. Ďalší uzol bude robený z prava do ľava. Viď nasledujúce obrázky.

Postup výroby shamballa náramku - obr. 5
Pravú časť šnúrky prevlečieme ponad čiernu šnúrku... 

Postup výroby shamballa náramku - obr. 6
​...ľavú časť šnúrky prevlečieme ponad pravú časť šnúrky...

Postup výroby shamballa náramku - obr. 7
​...ľavú časť šnúrky prevlečieme popod čiernu šnúrku a následne ju prevlečieme ponad pravú časť šnúrky a pevne zatiahneme. Uzol je hotový a ďalší začíname robiť z ľavej strany.

Postup výroby shamballa náramku - obr. 8
​Pomedzi uzly postupne pridávame jednotlivé korálky.

Postup výroby shamballa náramku - obr. 9
Po dokončení posledného uzlu prebytočné šnúrky (sivé) odstrihneme a zalepíme lepidlom (prípadne necháme obhorieť zapaľovačom) aby sa nerozchádzali.

Postup výroby shamballa náramku - obr. 10
Pre dokončenie shamballa náramku musíme spojiť obidva konce čiernej šnúrky, a to spôsobom, ktorý je znázornený na obrázku. Použijeme na to šnúrku dlhú cca 30 cm. Uzly robíme stále tým istým spôsobom a nezabúdame vymieňať strany. Počet uzlov je ľubovoľný, podľa potreby. (Na obrázku je spravených 10 uzlov). Prebytočnú šnúrku odstrihneme a konce zalepíme lepidlom (prípadne necháme obhorieť zapaľovačom), aby sa nerozchádzali.

Postup výroby shamballa náramku - obr. 11
Na konce pôvodnej čiernej šnúrky navlečieme zvyšné 2 korálky o hrúbke 8mm a zaistíme jednoduchým pevným uzlíkom. Prebytočnú časť šnúrky odstrihneme a upevníme lepidlom (zapaľovačom).

Postup výroby shamballa náramku - obr. 12
A takto vyzerá hotový shamballa náramok

Gratulujeme! Práve ste prešli výcvikom tvorby vlastného shamballa náramku. Odteraz pre vás nebude žiadny problém vyrobiť si vlastný originálny shamballa náramok podľa vašich predstáv.