Ako si vyrobiť vlastný amulet?

Možno ste si všimli v obchodoch s polodrahokamami už viackrát kamene, z ktorých by sa dali vyrobiť vlastné amulety. Zdá sa vám, že je to nad vaše sily? My vás presvedčíme o opaku! Vyrobiť vlastný amulet z kameňa skutočne nie je nič zložité a zvládnu ho aj deti či dôchodcovia.

Deti sú poväčšine fascinované všetkým, čo sa ligoce, počnúc predškolským vekom, až po dospievajúce mladé dámy. Ak patríte medzi tých, ktorých hand made vecičky vždy stisnú srdce, nebojte sa smelo vykročiť do vlastnej tvorby. Kamene si môžete pomaľovať, spraviť z nich náramky, či náhrdelníky. Predstavivosti a šikovnosti sa medze nekladú. My vám k tomu prinášame zopár trikov, ako vám na krku zažiari jedinečný amulet.

Pre začiatok môžete skúsiť maľbu na kameň. Na skúšku postačí aj obyčajná skala, ak si netrúfate rovno na polodrahokam. Na kameň môžete namaľovať kvety alebo zvieratá. Skombinujte farby podľa vlastnej fantázie, amulet tak bude skutočne veľmi originálny a hlavne váš! Môžete sa pokúsiť aj o mozaiku. Takýto darček určite poteší kamarátku, mamu či priateľku – ak si do tejto tvorby trúfne i muž.

Drobné kamene môžete tiež nalepiť na drevený základ budúceho náhrdelníka, ktorý dostanete bez problémov kúpiť v obchode s umeleckými potrebami. Stačí lepidlo, akrylové farby na zafarbenie dreveného podkladu a možno lak na dosiahnutie lesku a amulet je hotový.

Na prvý pohľad trošku zložitejší, no v skutočnosti najkrajší šperk, ktorý si sami môžete vyrobiť je kameň v drôtiku. Na krku sa krásne vyníma a zaujme aj nápaditosťou a zároveň eleganciou. Zaobaliť ho môžete svojským spôsobom, na výber je dokonca z množstva drôtikov rôznej hrúbky a farieb, takže je na vás, ako si kameň prispôsobíte tomu, čo nosíte a farbám, ktoré milujete. Výsledok bude skutočne priam fascinujúci a ak niekomu podarujete takéto prekvapenie, istotne vyčaríte úsmev na tvári. Na výber máte dokonca z množstva rozličných kameňov, vyberať môžete dokonca i kamene podľa znamenia. Skombinovať môžete tiež pomaľovaný kameň (vlastnoručne vyrobený) s drôtikom. Zaobaľte medený drôt okolo kameňa v niekoľkých smeroch a zakrúťte tak, aby ste vytvorili aj slučku, cez ktorú následne prevlečiete retiazku alebo koženku. Rovnako tak môžete vyrobiť aj náramok alebo prívesok na kľúče.

0 komentárov k článku: "Ako si vyrobiť vlastný amulet?"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu