Achát a feng shui

O feng shui sa toho popísalo už v mnohých článkoch a knihách veľa. Pre pripomenutie, ide o čínske filozofické myslenie, ktoré je založené na harmónii ľudskej existencie s okolitým prostredím. Väčšinou sa s týmto pojmom stretneme v architektúre. Čo sa však nie vždy dočítame je súvislosť medzi feng shui a polodrahokamami.

Feng shui používa pozitívne stránky energie, ktorú vyžarujú hviezdy, voda či kompas. Medzi kamene, ktoré sú využívané vo filozofii feng shui patrí predovšetkým achát. Charakterizujú ho nádherné pruhy, ktoré vám odhalia vo svojich vrstvách často fascinujúce tvary. Achát je jemne priesvitný, čo symbolizuje pohľad do vnútorného sveta. Spája v sebe silu a pevnosť kameňa s plynulosťou vody a priesvitnosťou vzduchu – jedinečná kombinácia, ktorej výsledkom je pozitívna energia.

Aké sú konkrétne feng shui vlastnosti achátu?

Tento kameň nosí v sebe vyváženie a liečivú energiu, ktorá môže pôsobiť veľmi upokojujúco, čo platí najmä pre modrý achát, ktorý má spomedzi modrých kameňov najsilnejšie hojivé účinky. Známa je tiež sila ohnivo červeného achátu, ktorý pôsobí priaznivo v stave napätia mysle, zatiaľ čo zelený achát osviežuje telo. Kameň chráni najmä v kombinácii s Dzi korálkami, z ktorých sa vyrábajú feng shui náramky rôznych vzorov a tvarov.

Kam umiestniť achát?

Umiestnite ho vo všetkých častiach vášho domova, ktoré potrebujú ozdravenie. Záleží od farby kameňa, kde presne vo vašej miestnosti má byť uložený. Napríklad, modrý achát je podľa feng shui umiestniť na východnej strane (zdravie) a juhovýchodnej (bohatstvo). Červený achát by sa mal nachádzať na juhozápade (láska a manželstvo). Pri tejto kombinácii dosiahnete želaného stavu ochrany v súvislosti s tým, čo v konkrétnej miestnosti najviac potrebujete. Na výber máte nielen z viacerých farieb, ale tiež tvarov týchto amuletov. Možno si ponecháte achát v tvare kameňa alebo vás upúta srdce či náhrdelník, ktorý sa vám bude vynímať na poličke, situovanej podľa očakávania. Najsilnejší je však vo svojej prirodzenej forme. Tak si najviac vychutnáte energiu, ktorú bude vo vašej domácnosti vyžarovať. 

0 komentárov k článku: "Achát a feng shui"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu