Korálky alebo dlhé náhrdelníky

Na Slovensku sme si pre dlhé prevedenia náhrdelníkov zaviedli pojem „korálky“. Označenie korálky sa nám do pamäti vrylo až natoľko, že pod iným pojmom - náhrdelník, dnes nejedna Slovenka hovorí už len o bohato zdobenom šperku v tesnej blízkosti krku. Nuž a naopak, pod korálkami v tunajších končinách chápeme skôr dizajnovo jednoduchšie a dlhšie šperky, a práve tie budú témou dnešného článku. Naše „korále“ sú však ďalším prevedením dlhšieho náhrdelníka a v zahraničí majú aj vlastný názov.

Matinee alias krátke korálky

50-60 cm

Vo Francúzku, krajine módy a štýlu, pre náhrdelník, ktorý na Slovensku voláme jednoducho len krátke korálky používajú výraz matinee. Matinee je francúzsky výraz pre dopoludňajšie oslavy a ranné stretnutia, a niekde tu vzniklo asi aj označenie týchto krátkych štýlových korálok, ktoré na denné nosenie ako stvorené. Krátke korálky sú vhodné do práce aj na každodenné nosenie, pretože výborne dopĺňajú akúkoľvek kombináciou oblečenia. Náhrdelník nie je príliš krátky, aby svoju nositeľku škrtil, ale zase ani príliš dlhý, aby sa motal na každú stranu. Dĺžka týchto náhrdelníkov je skrátka tak akurát.

Opera alias stredne dlhé korálky

63-86 cm

Elegantné, stredne dlhé korálky, volajú v zahraničí známe „náhrdelníkom do opery“. Opäť ide o univerzálne módne doplnky a vhodné ako na denné nosenie, tak aj na večer v spoločnosti.  Vďaka dĺžke tohto typu náhrdelníka je možné upravovať jeho vzhľad podľa potreby a stiahnuť si ho do dvoch, rovnako alebo rôzne dlhých radov. Stredne dlhé korálky vyzerajú úžasne na všetkých ženách a rôznych postavách.

Dlhé korále

Okolo 100 a viac cm

Módny doplnok, ktorý by nemal chýbať v žiadnom šatníku!  Dlhé korále ponúkajú množstvo rôznych obmien a spomedzi všetkých foriem náhrdelníkov sú najvariabilnejšie. Vďaka ich dlhočiznosti ich možno upravovať podľa nálady, príležitosti aj vkusu. Dlhé korále možno nosiť jednoducho voľne prevesené cez krk, možno ich v spodnej časti zviazať do efektného uzla, alebo nosiť ako viacradový náhrdelník v toľkých radoch, koľko vám ich dĺžka a váš vkus dovolia. Tento veľmi dlhý typ náhrdelníka je vhodný pre každý typ postavy. Ak ho budete nosiť v dlhšom prevedení, opticky vám pomôže zoštíhliť postavu. V krátkej obmene, kedy si ho zložíte, napr. do štyroch radov, zasa opticky vyplní príliš štíhlu postavu a skráti veľmi vysokú. Konečný efekt však najlepšie uvidíte priamo pri skúšaní.

Súvisiace produkty

0 komentárov k článku: "Korálky alebo dlhé náhrdelníky"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu