Príbeh perál v našom srdci

Anjelské slzy stuhnuté vo vode. Reč je o perlách a perleti, ktoré milujú ženy na všetkých svetových kontinentoch. Perly môžu mať rôzny pôvod. Poznáme umelé perly, ktoré sa predávajú ako bižutérne korálky, ale aj pravé prírodné perly, ktoré môžu byť morské alebo sladkovodné (pochádzajúce z riek). My sa dnes zameriame práve na tie prírodné, ktoré so sebou nesú nádherný príbeh.

Ako vznikajú perly

Perla vznikne, keď sa náhodné zrnko piesku dostane do mušle - perlorodky, kde neustále dráždi je vnútro. Perlorodka sa proti cudziemu teliesku, ktoré ju vo vnútri dráždi, bráni tým, že ho sústavne obaľuje vrstvou dobra (alebo inak, slizu-perlete). Perlorodka sústavne zaobaľuje „malé zrnko zla“ vrstvou dobra, a tak vzniká úchvatné a nádherné dielo - perla.

O tom je aj posolstvo a symbolika perál a perlete. Malý zárodok zla budeme donekonečna obaľovať vrstvičkami nehy, lásky a dobroty, až kým z tohto zrnka zla, ktoré nás vnútorne trápi nevytvoríme niečo nádherné alebo inak, našu symbolickú perlu.

Hovorí sa, že perly sú zkamenelým návodom ako prekonať bolestivé skúsenosti. Perly sú o tom, ako svoje bolestivé životné zážitky nepotláčať, ale prijať ich tak ako sa v našich životoch objavili a vrstvu po vrstve ich postupne obaľovať vrstvičkami dobra. Aj preto sú perly úžasným spoločníkom vo chvíľach, kedy nám niekto ublížil a citovo rozrušil. Každé zasiate zrnko pochybnosti o sebe a svojej hodnote nás perly naučia obaliť vrstvou nehy a dobra tak, aby z nás v priebehu času povstali úchvatné bytosti plné mieru a lásky.


Foto: internet

Súvisiace produkty

0 komentárov k článku: "Príbeh perál v našom srdci"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu