Ametystové drúzy a tretie oko

Asi by ste nenašli na svete viac spirutálnejší liečivý nerast, akým je ametyst. Je to kameň tretieho oka, ktoré je bránou k vnímaniu jemnohmotných energií a duchovných svetov. Jasnozrivosť, intuícia, telepatia, sny ale aj dobre vyvinutá vizualizácia a predstavivosť súvisí práve s otvoreným tretím okom.

Ametystové drúzy sú neopracované nerasty s dutinou, ktorá je vyplnená menšími alebo väčšími kryštálmi ametystu. Drúzy vznikali vďaka unikajúcim plynným bublinám, ktoré potom ostali v chladnúcej hornine sopečných vrchov v Brazílii či Uruguayi. Zaujímavé je, že kryštály ametystu majú zvyčajne šesť strán a ich farba je fialová. Práve tak, ako tretie oko prináleži šiestej čakre, ktorá má fialovú farbu.

Disharmónia tretieho oka

AmetystUž v dávnej minulosti ľudia vedeli čo je to tretie oko aj ako ho používať, v Indii si dodnes maľujú pri koreni nosa červenú bodku. Práve tam sa tretie oko nachádza. Niekto ho má otvorené viac, iný menej, jasnovidci ho majú otvorené úplne. Disharmóniu alebo blok v čakre tretieho oka môže v dnešnej dobe však pociťovať veľa ľudí. Je určite aj preto, že žijeme v materialistickejšej dobe, ktorá stavia na racionalizácii a veciach hmatateľných. Nikto nás však nenaučil, že múdrosť v našom živote by sme hľadať predovšetkým vo svojom vnútri a počúvať aj svoju intuíciu. Nesprávne fungujúca čakra tretieho oka sa prejavuje napríklad častými migrénami, tlakmi v hlave, zábudlivosťou ale aj problémami s očami a ušami.

Prečítajte si aj: Ametyst – charakteristika a vlastnosti

Ako vám pomôže ametyst

Ametystové drúzy môžu byť vaším pomocníkom, ak chcete schopnosti tretieho oka rozvinúť ešte viac, ale aj ak potrebujete túto čakru odblokovať či zharmonizovať. Liečivé kamene sú ako energetické žiarice, ktoré vyžarujú energiu v určitých frekvenciách, ktorú majú aj čakry. Pri práci s kameňom je potrebné spolupracovať a vnútorne sa naladiť. Môžete mať svoju osobnú mantru, ktorá napríklad bude znieť takto: otváram sa svojej intuícii, som ochotný ju počúvať a vnímať, tento kameň nech mi v tom pomôže. Liečivý kameň môžete potom prikladať na tretie oko, ale taktiež ho môžete nosiť pri sebe ako talizman.

Nezabudnite, že neopracovaný ametyst je mimoriadne silný kameň s veľkou ochrannou silou a vibráciou. Používajte ho len vtedy, keď ho naozaj potrebujete. Bude vám napomáhať pri pochopení intuitívnych právd aj pri upokojení a sústredení mysle. Dokáže zmierniť obavy, stres, hnev, smútok a uvoľniť napätie v hlave. Posilňuje imunitný systém, dýchací systém, tráviaci systém, napomáha pri hojení rán a opuchoch. Je vhodný aj pri liečení závislostí. Na jemnohmotnej úrovni udržuje rovnováhu medzi fyzickým a duchovným telom.

Autor: Lenka

Súvisiace produkty

Súvisiace články

Ametyst – charakteristika a vlastnosti
Ametyst je nerast, druh kremeňa (SiO2). Jeho názov pochádza z gréckeho slova a-methystos, ktoré v preložení znamená nebyť opitý. Starovekí Gréci v minulosti verili, že sila tohto kameňa ich dokáže zbaviť stavu opitosti, iné národy taktiež verili, že má silnú intoxikačnú moc a lieči. V súčasnosti sa mu pripisujú ukľudňujúce účinky, ale aj podpora imunity či zbavovanie negatívnej energie, stresu a strachu, svojho nositeľa má preto predovšetkým chrániť. Na stupnici tvrdosti má hodnotu 7. Ametyst sa vyznačuje fialovou farbou s vysokým leskom, preto sa s veľkou obľubou využíva pri výrobe šperkov. ..
0 komentárov - zobraziť komentáre
Ametyst – kľúč k pokojnej mysli
Fialový ametyst je už storočia obľúbeným kameňom vďaka svojej úžasnej farbe a legendárnym pozitívnym účinkom na myseľ a emócie. Jedná sa o veľmi vzácny polodrahokam, ktorý pomáha upokojiť myseľ a dosiahnuť rovnováhu emócií. Už v staroveku bol vďaka svojím schopnostiam nazývaný „ohnivý kameň“, rovnako ako diamant. Sila kameňa je spájaná s mesiacom február, ktorý pre Rimanov znamenal prepojenie so silou Neptúna. Symbolizuje vernosť, lásku a dôstojnosť, preto je vhodný k podarovaniu v akýkoľvek deň, ktorý je dôležitý pre vás po stránke emócií, prípadne v období, kedy to vo vzťahu „škrípe“. Oheň..
0 komentárov - zobraziť komentáre

0 komentárov k článku: "Ametystové drúzy a tretie oko"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu