Čo o vás prezrádza váš obľúbený polodrahokam

Polodrahokamy a rozličné kamene sa odjakživa spájali s rúškom tajomna. Nielen, že tvorili podstatnú časť mýtov a legiend. Ale ľudia ich aj reálne začali využívať či už na svoju ochranu, odohnanie zlých síl alebo pre ich liečiteľské schopnosti.


V dnešnej dobe sa už s týmito kameňmi síce nespája toľko tajomna a mágie a ľudia ich používajú na úplne praktické účely. Začali sa využívať pri rôznych liečiteľských technikách, vyrábajú sa z nich šperky a ozdoby do interiéru. Avšak zamýšľali ste sa už niekedy nad tým, prečo siahate práve po danom kameni? Možno ste si mysleli, že ich liečivé účinky prinesú osoh vášmu zdraviu, páčila sa vám ich farba alebo význam, ktorý sa k nim viaže. Alebo vás k sebe privolával sám drahokam bez toho, aby ste nejako dokázali špecifikovať svoj výber.


Rozličné kamene oplývajú rozličnými vlastnosťami a každá má iný význam. Tie, ktoré sa nachádzajú niekde u vás na poličke alebo si hovejú na vašom krku v podobe prívesku o vás možno prezrádzajú oveľa viac, než si môžete myslieť.


Turmalín pre kreatívcov
Turmalín je polodrahokam, ktorý podporuje kreativitu nositeľa. Prináša prosperitu a úspech tým, ktorí sa pohybujú v umeleckom prostredí.
Tento kameň je však obzvlášť užitočný pre tých, ktorých trápi úzkosť. Ak sa nachádzate v chaose každodennosti, turmalín vám pomôže dosiahnuť štádium vyrovnanosti a pokoja.

 

Upokojujúci ametyst
Ametyst je jedným z najobľubovanejších kameňov. Snáď za to môže jeho krásna, výrazná sýtofialová farba, ktorá v ľuďoch prirodzene budí pozornosť. Alebo skôr jej široká škála vlastností.
Ametyst sa vyznačuje silnou ochranárskou silou, ale je hlavne atribútom pokoja a harmónie. Pomáha prehlbovať pozitívnu energiu a pocit vyrovnanosti. Ak ste niekedy trpeli, prípadne ešte stále trpíte, depresiami, je možné, že vás k tomuto kameňu priťahujú práve jeho liečiteľské a ochranárske schopnosti. A upokojujúca energia, ktorá z nej sála.

 

Malachit ako zrkadlo vašich myšlienok
Malachit sa využíval už v starovekom Egypte pre svoj krásny vzhľad v podobe šperkov alebo iných ozdôb. Polodrahokam, ktorý odzrkadľuje myšlienky, emócie a túžby svojho nositeľa. Malachit takisto pomáha zbavovať negatívnych myšlienok a je silným ochrancom voči zlým silám.
Nositelia tohto zeleného polodrahokamu zvyčajne venujú veľké množstvo svojich myšlienok a energie na analyzovanie všetkých aspektov svojho života. Malachit môžete vyhľadávať aj pre jeho schopnosť pomôcť človeku vysporiadať sa s bolestivými emóciami.
 

Ružový kremeň posilňuje vzťahy a prehlbuje lásku. Ak na budovanie a prehlbovanie svojich vzťahov vynakladáte maximálne úsilie a ochotu, je možné, že vás k ružovému kremeňu priťahuje pocit sebavedomia a uistenia, že vaši blízki vynakladajú rovnaké množstvo energie a úsilia do vašich vzťahov.

 

Čierny obsidián ako bojovník proti negatívnej energii
V prípade, že ešte stále prebývate vo svojej minulosti, vyčítajúc si určité chyby alebo životné rozhodnutia, je dosť pravdepodobné, že práve kvôli tomu ste priťahovaní silou čierneho obsidiánu. Ten totiž prehlbuje pocit sily a odvahy u svojho majiteľa. Okrem toho pomáha pri vyhýbaní sa negatívnej energii, a pomáha namiesto toho nájsť priestor pre spokojnosť a mier.

 

Posilňujúci achát
Achát sa považuje za jeden z najsilnejších kameňov. K tomu prispel hlavne bohatý zoznam vlastností, ktorým oplýva. Svojho majiteľa ochraňuje pred negatívnou energiou, stresom alebo zlými snami. Preto, ak patríte medzi vlastníkov achátu, môže to byť z toho dôvodu, že vyhľadávate pocit bezpečia a podpory. Taktiež vďaka achátu môžete pocítiť nával sebavedomia a sily potrebnej k zdolávaniu nástrah, ktorými sa denne stretávate.

Autor: Gabriela