Lapis lazuli

Lapis lazuli, niekedy nazývaný skrátene aj ako lazurit, je polodrahokam sfarbený do nádhernej modrej farby, často až do kráľovskej modrej tmavej farby. Pri lepšom pohľade na kameň zbadáte akési jemné, tenké "žilky" v zlatistej farbe. Niektoré kamene dokonca pripomínajú nočnú oblohu. Ak vás očaril hneď na prvý pohľad, vezmite si ho či už ako samostatný kamienok alebo v podobe šperku. Určite vám dobre poslúži a pomôže.

Mimoriadne užitočný

Polodrahokam lapis lazuli pôsobí na niekoľko oblastí či už ide o zdravie alebo život ako taký. Treba spomenúť, že zvyšuje duchovné schopnosti človeka, posilňuje vnútornú vyrovnanosť a dodáva pocit pokoja bez stresu, vnesie akúsi harmóniu do života. Podľa slov niektorých nositeľov vie odvrátiť prichádzajúce nešťastie a odstrániť utrpenie rôzneho pôvodu. Aby toho nebolo málo, lapis lazuli má ďalšiu nenahraditeľnú vlastnosť – zbavuje človeka plachosti a strachu, takže jeho nosenie vás osmelí v rôznych situáciách. Zo zdravotného hľadiska potlačí bolesť migrény čo ocení nejeden nositeľ tohto polodrahokamu. Zároveň pomôže prekovať obdobie depresii, zníži krvný tlak a postupne čistí krv. Zameriava sa pozitívne aj na naše hlasivky. Málokto vie, že pokiaľ vás pichne hmyz je dobré  miesto potrieť práve týmto polodrahokamom a miesto sa skôr zahojí.

Ako ho nosiť?

Šperky vyrobené z lapis lazuli by ste mali nosiť v oblasti tretieho oka alebo kdekoľvek na tele medzi temenom hlavy a hrudnou kosťou. Ideálne je preto v bežný deň nosiť lapis lazuli v podobe náušníc alebo krátkeho náhrdelníka, aby sa šperk vtesnal práve do spomínanej časti tela. Myslite na to, že lapis lazuli stráca svoju krásnu farbu pod vplyvom chemikálie. Chráňte preto tento polodrahokam napríklad pred lakom na vlasy alebo deodorantom. Škodí mu aj ultrazvuk. Ak sa chcete o šperk starať dobre a dobíjať ho, robte tak v noci počas splnu, nikdy nie na priamom slnku (mohol by sa začať pomaly trúsiť).

Súvisiace produkty

Náhrdelník lapis lazuli 12mm

0 komentárov k článku: "Lapis lazuli"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu