Druhy jaspisu

Páčil sa vám vo výklade zaujímavý kamienok sfarbený dočervena, ktorý však v sebe schovával aj iné farby? Zrejme išlo o obľúbený a rozšírený jaspis. Najčastejšie sa používa ako amulet, takže pokiaľ hľadáte originálny darček pre niekoho blízkeho a neviete sa rozhodnúť, vyberte práve jaspis. Každý polodrahokam je iný, má iný prírodný vzor a odlišné sfarbenie. Vďaka tomu sú kamienky originálne.

 

Aký je?

Jaspis je považovaný za tzv. očistný polodrahokam. Posúva svojmu nositeľovi energiu, dodáva údajne chuť do jedla a pomôže v boji proti zlým snom. Podľa odborníkov dokáže zastaviť krvácanie a podporuje liečbu obličiek. Na záver treba dodať, že zmierni životné nešťastia, s ktorými sa človek stretáva.

 

Desiatky druhov

Tento polodrahokam nájdete v niekoľkých desiatkach rôznych druhov, okrem toho, ako sme už spomenuli, každý jeden je jedinečný. Ak teda vidíte dalmatínsky jaspis so škvrnami, pravdepodobne žiaden ďalší ich už nebude mať rovnaké (tvarom, rozmiestnením, veľkosťou).

Červený jaspis sa priraďuje k Marsu a ohňu. Prináša zdravie, napráva nepriaznivé podmienky s ktorými sa život stretáva a ochraňuje nositeľa pred negatívnymi vplyvmi z okolia. Oceánsky, alebo tiež zelený jaspis, je priradzovaný k Venuši. Svojho nositeľa vovedie do rovnováhy. Má schopnosť podporovať imunitu,  hojiť zápaly v organizme a taktiež odstraňovať toxíny. Stráži pokojný spánok pretože odháňa zlé sny. Podľa niektorých by mal dokázať zastaviť krvácanie.

Hnedý, zemito sfarbený jaspis, je pod ochranou Saturnu. Podarujte ho roztržitému človeku nakoľko má schopnosť zlepšiť sústredenie a meditáciu. Pokiaľ chcete konečne skončiť s fajčením cigariet, zožeňte si práve hnedý jaspis – pomôže vám v pevnej vôli prestať. Rovnako vie zmierniť kožné problémy.

Za spomenutie zaiste stojí aj tzv. mookait, austrálsky jaspis schopný vzbudiť pokoj. Vylieči zranenia, čistí postupne krv a dopomôže vám vybrať v živote tú správnejšiu možnosť pokiaľ sa nedokážete rozhodnúť a nechcete urobiť chybu. Jaspis "dalmatín" vnesie do života svojho nositeľa rozvahu, lepšie poznanie samého seba a v neposlednom rade aj trpezlivosť. Z hľadiska medicíny lieči kŕče, nervový systém a mierni žalúdočné ťažkosti.

Nádherný jaspis sfarbený ako leopard je v medicíne považovaný za liečiteľa obličiek, žlčníka, pečene, trávenia a močového mechúra. Žltý jaspis prináša veľa pozitívnej energie a ochráni vás na cestách.

Súvisiace produkty

0 komentárov k článku: "Druhy jaspisu"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu