Čo je tancujúci šperk?

Na veľtrhu šperkov v Hong Kongu minulý rok zažiaril nový koncept šperku, ktorý umožňuje neustály pohyb kameňa tak, že vytvára dojem „tancujúceho“ diamantu. Na krku osoby doslova iskrí a tým pôsobí veľmi elegantne. Tancujúci kameň je dielom japonského dizajnéra šperkov menom Hidetaka Dobashi. Ako funguje tento malý zázrak?

Diamant je zavesený na dvoch styčných bodoch a navrhnutý tak, aby sa nedotýkal tela ženy, ktorá ho nosí. Točí sa okolo vlastnej osi vibračným spôsobom a tým vytvára iskru podobnú jantárovému krištáľu. V spojení s ladnými pohybmi dámy pôsobí skutočne veľmi elegantne. Jednoznačne ide o dizajnérsky kúsok, vďaka ktorému si ženu, ktorej sa tancujúca kreativita vyníma na krku, všimne nejeden pán. V kombinácii s nádhernými šatami je úspech zaručený.

Dobashi priznal, že už v roku 2010 sa pokúsil rozvinúť túto myšlienku, ale prvý prototyp sa mu vydaril až v novembri 2011. V roku 2013 už zažiaril medzi novinkami na trhu so šperkami a získal si srdcia mnohých dám. Svoju energiu venoval dizajnér precíznemu kreovaniu šperku tak, aby sa odlíšil od iných šperkov a zároveň bol stelesnením dokonalosti, nehy a noblesy. Jeho japonská spoločnosť Crossfor Co. Oficiálne predstavila kameň v septembri 2013 na veľtrhu Jewellery & Gem Fair v Hong Kongu. Tancujúci kameň sa stal obrovským hitom. Behom pár minút sa podarilo predať hneď desať kusov. Záujem o šperk potvrdili aj desiatky zvedavých návštevníkov, ktorí sa zlučovali v davoch okolo stánku, v ktorom autor prezentoval svoje umenie.

Nakoniec, presvedčte sa sami a pozrite si reklamné video, ktoré prezentuje novinku na trhu so šperkami a utvorte si vlastný názor, či išlo o davovú psychózu alebo zaslúžený úspech.

Možno k tomu, aby žena vynikla medzi konkurenciou na plese netreba až tak veľa. Základ nám však Dobashi prezradil: trblietajúci šperk, ktorý pôsobí dynamicky. Pre trošku kreatívnejšiu ženu to nemusí nutne znamenať vycestovať do Hong Kongu. Dynamické šperky nájdeme často celkom blízko. Pre začiatok postačí niekoľko farebných krištáľov a vaša kreativita pri zladení s večernými šatami.

0 komentárov k článku: "Čo je tancujúci šperk?"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu