Polodrahokam ako najvhodnejší darček na špeciálne príležitosti

V živote každého človeka prichádzajú výnimočné životné udalosti ako svadby, výročia či narodeniny. Keď však odznie posledná pesnička a dopapá sa posledný zákusok, ostávajú spomienkou len fotografie a darčeky. Nádherná váza isto poteší, ale šperk Vás sprevádza ako najlepší priateľ celý rok. Ak Vás teda čakajú špeciálne udalosti, inšpirujte sa darčekom napríklad v našom príspevku.

Výročie svadby

Tradícia pripomínať si mimoriadny medzník v živote partnerov pochádza z čias starovekých Rimanov, keď manželia korunovali svoje manželky strieborným vencom na výročie 25 rokov spoločného zväzku a zlatý veniec venoval manžel po 50 rokoch manželstva. Práve z týchto zvykov poznáme tradíciu striebornej, zlatej a diamantovej svadby.  Pre mnohých manželov by bolo nákladné venovať manželke zlatý veniec, ktorý by v bežnom živote zúžitkovala asi málo. Šperky z polodrahokamov sú však rovnako krásne, vzácne a dostupné.

Náhrdelník s príveskom stromček - labradorit

Na prvé výročie manželstva by ste určite nemali zabudnúť. Čo môže byť romantickejším gestom, ako podarovať Labradorit – polodrahokam, o ktorom ľudia verili, že sa v ňom ukrýva krása a sila polárnej žiary. Krajšia symbolika k prvému výročiu ani nemôže existovať.

U nás nájdete jedinečnosť labradoritu tu.   

         

                                                                

Náhrdelník mesačný kameň a prehnit 12mm

Druhé výročie je rovnako významné ako to prvé. Po dvoch rokoch manželstva už poznáte svoju polovičku a chcete, aby bola nielen obdarovaná ale, aby aj darček niesol špeciálne posolstvo, ktoré ju bude sprevádzať každý deň.

Práve mesačný kameň sa hodí ako najvhodnejší polodrahokam na druhé výročie! Samotný názov aj jagavo biela farba prepletaná strieborným odleskami noci robia z mesačného kameňa ideálnym darčekom. Obdarovanému prináša šťastie, podporuje inšpiráciu a prináša úspech v obchodných záležitostiach, ako aj záležitostiach lásky. U nás nájdete mesačný kameň tu.

 

 

 

Náhrdelník biele riečne perly na koženej šnúrkeNa oslavu 25. výročia odporúčame zvoliť si perly. Krása a elegancia perál podtrhne jedinečnosť a zrelosť každej ženy, hodia sa na všetky príležitosti a už aj ikona elegancie Coco Chanel prisahala na univerzálnosť perlového doplnku, ktoré s obľubou nosila aj samotná Coco. Perly sa rodia v čistote morských prúdov a sily mesiaca. Ich zrod je teda malým zázrakom.

Podarujte svojej polovičke kúsok nadčasovosti vo forme perál, inšpiráciu nájdete tu

 

 

Narodeniny, promócie či iné špeciálne udalosti

Bez ohľadu na vek obdarovaného, striebro je vždy správnou voľbou. Vyrábajú sa z neho prívesky, retiazky, náramky, náušnice i prstene. Striebro je po zlate a diamantoch považované za najvzácnejší kov. Odpradávna sa striebro spája s čistotou, silou a aj ochranou voči temným silám. Ak poznáte niekoho, kto potrebuje ochranu, isto mu podarujte strieborný darček. Aj takéto a podobné strieborné kúsky nájdete tu.

         Tibetské striebro                

 

 

Nezabudnite taktiež na darčekovú krabička, ktorá pri balení šperku nesmie chýbať! Svoju veľkosť si môžete vybrať a kúpiť tu.