Aký kameň je pre mňa vhodný?

„Aký kameň je pre mňa vhodný?“  Všeobecné pokyny pre výber ideálneho kameňa neexistujú. Počúvajte svoju intuíciu a vyberte si taký kameň a šperk, ktorý sa vám páči. Alebo dajte na prvú voľbu, ktorá sa obvykle vždy ukáže ako tá správna.

Ako si teda vybrať kameň?

1)      Intuícia

Polodrahokamy a drahé kamene treba vyberať intuitívne a srdcom. Žiadna tabuľka neodzrkadlí vaše pravé potreby, a tak je táto voľba výhradne len na vás. Vyberajte si pohľadom, dotykom alebo pocitom. Šperk s polodrahokamom by vám okamžite mal padnúť do oka. Správne ste si vybrali, ak váš šperk s drahým kameňom nosíte často, rady a nepadá naň len prach na poličke.

2)      Kamene podľa čakier a ochorení

Aj toto je zaujímavý spôsob ako si vybrať kameň. Vyžaduje si však aspoň čiastočné vedomosti o alternatívnej medicíne a primeranú dávku sebareflexie. Pri problémoch s kŕčovými žilami si môžete pomáhať napríklad hematitom (resp. jeho červenou odrodou - krveľ). Hematit ovplyvňuje základnú čakru-na fyzickej úrovni tak vplýva na krvný obeh, na duchovnej úrovni zasa podporuje spontánnosť, optimizmus, životnú odvahu a vôľu. Preto ľudia, ktorí kŕčovito zotrvávajú v nejakej životnej situácii, sú dlhodobo skľúčení, prepracovaní a preťažení, tak často trpia kŕčovými žilami.

3)      Jin a jang

Ideálne kamene si možno premyslene a cielene vyberať aj podľa druhu ich energie. Opäť je potrebné spýtať sa samých seba, čo chceme získať. Chceme byť ambicióznejšie a aktívnejšie, alebo potrebujeme relax a uvoľnenie? Jangová energia granátu tak vo flegmatickej ovečke zo začiatku článku zapáli oheň, kým jinová energia ametystu upokojí agresívneho barana. O jinovej a jangovej energii si môžete podrobnejšie prečítať aj v článku Kamene podľa energie Jin a Jang.

0 komentárov k článku: "Aký kameň je pre mňa vhodný?"

Napísať komentár

Vaše meno:
 
Váš komentár:
Poznámka: HTML nie je podporované!
Ochrana proti spamu