Polodrahokamy, drahé kamene, minerály

Ametystové drúzy a tretie oko

Asi by ste nenašli na svete viac spirutálnejší liečivý nerast, akým je ametyst. Je to kameň tretieho oka, ktoré je bránou k vnímaniu jemnohmotných energií a duchovných svetov. Jasnozrivosť, intuícia, telepatia, sny ale aj dobre vyvinutá vizualizácia a predstavivosť súvisí práve s otvoreným tretím okom.

0 komentárov - zobraziť komentáre
Krištáľ a jeho účinky

Vedeli ste, že kryštál je najúčinnejší liečivý kameň? Pochádza z čírej odrody kremeňa a vyskytuje sa v rôznych tvaroch, v rôznej intenzite vyžarovania. Jeho účinky sú univerzálne, ale predovšetkým dokáže zosilňovať, nasávať, uvoľňovať a harmonizovať energie. Ako symbol predstavuje kryštál čistotu vo všetkých úrovniach a formách už od dávnych vekov, kedy ľudia verili, že je formou ľadu.

0 komentárov - zobraziť komentáre
Ako čistiť a nečistiť drahé kamene
Existuje mnoho spôsobov ako sa starať o vzácne kamene a polodrahokamy, aby sme s nimi mohli dlho pracovať a mať z nich rovnakú radosť ako pri kúpe či obdarovaní. V nasledujúcich riadkoch sa zameriame na spôsoby ich čistenia, povieme si akému čisteniu sa vyhnúť, ale aj o najlepších spôsoboch očisty vašich krásnych šperkov z kamienkov. Začnime tým horším... NIE: Ultrazvukové čistenie - akokoľvek odborne a profesionálne to znie, vašim kamenným priateľom ultrazvuk ani trochu nepomôže. Pre „svojský život“ vašich kamienkov je to drahá a nivočivá voľba, ktorá ich zbaví doslova akejkoľvek energi..
0 komentárov - zobraziť komentáre
Prečo nosíme šperky? II.
Pri kráčaní našimi životnými chodníčkami sa stretávame s rôznymi filozofickými smermi, kultúrami a pohľadmi na svet. Prelínajú sa nám informácie o rôznych tradíciách, poverách, svetových náboženstvách, a to všetko nakoniec vplýva aj na naše vlastné presvedčenie. Názor a životné rozpoloženie vyjadrujeme aj šperkmi, ktoré nosíme. Priestor budeme dnes venovať dôvodom a významu nosenia šperkov, ktoré sú síce menej bežné, ale za to tiež veľmi známe: Ezoterika, liečenie a spirituálny význam Trochu iný spôsob vnímania šperkov sa nám ponúka cez energetické vlastnosti vzácnych kameňov. Nosievame ich ..
0 komentárov - zobraziť komentáre
Kamene podľa energie Jin a  Jang
Spomínate si z hodín chémie alebo prírodných vied na Mohsovu stupnicu tvrdosti minerálov? Možno ste netušili, že o mnohom vypovedá aj o energii a pôsobení toho-ktorého drahého kameňa. Je to jeden zo základných znakov určujúcich, či je vo vašom obľúbenom kameni koncentrovaná ženská jinová, alebo mužská jangová energia. Energia Jin a Jang Jin predstavuje ženskú energiu. Umožňuje „vybitie“ v spojení so zemou. Energia Jang predstavuje, naopak, mužský protipól, alebo mužskú energiu. Jang umožňuje „nabitie“ v spojení s nebom. Jinovú a jangovú silu možno identifikovať podľa niekoľkých znakov:   ..
0 komentárov - zobraziť komentáre
Akvamarín – svetlomodrý klenot
Akvamarín je variáciou minerálu s názvom beryl, ktorý bol objavený už pred viac než 2 tisíckami rokov v Indii. Keďže je jeho farba podobná farbe mora, v minulosti patril medzi ochranné talizmany námorníkov, ale aj ako symbol 19teho výročia manželstva párov a ľudí narodených v marci, ktorým je aj dodnes. Akvamarín ihneď každého zaujme svojou nádhernou svetlomodrou farbou, spôsobenou prímesou železa do štruktúry kameňa, ktorá je v šperkárstve veľmi vyhľadávaná a patrične oceňovaná. Vďaka nej je jeho popularita veľmi vysoká, takmer na úrovni zafíru či rubínu.  Jeho opracovávanie prebieha s asis..
0 komentárov - zobraziť komentáre
Upútala vás téma lásky a jemná elegancia ruženínových šperkov? Pripravili sme pre vás podrobnejšie pokračovanie článku o láske a ruženíne. Kameň srdca a lásky dokáže naše srdcové záležitosti ovplyvniť na 3 úrovniach. Viete akých? 1.      Základná úroveň - láska k sebe                                                                  Základnou a najdôležitejšou úrovňou lásky je naučiť sa milovať samú seba. Človeku, ktorý nosieva šperk z ruženínu, pomáha tento kameň otvoriť cestu k láske, ale aj vyliečiť zranené srdce tým, že ho naučí prijať sa takého aký je a uvedomiť si svoju hodnotu. Zlepše..
0 komentárov - zobraziť komentáre
Veríte v liečivú silu kameňov?
V ľudskej histórii môžeme nájsť množstvo príkladov, ktoré vypovedajú o zázračnej sile kameňov. Nie je to len kameň z fantasy filmu o princezne Fantaghiro a jej vernom pomocníkovi „hovoriacom kameni“ či slávny kryptonit, ktorý dodával silu „supermannovým nepriateľom“ tým, že práve naopak jeho samotného oslabil... Obrovské kamenné stavby ako napríklad „ záhada Stonehange“, egyptské pyramídy v G&iacu..
20 komentárov - zobraziť komentáre
Achát – od nedokonalosti ku kráse
Achát patrí medzi najobľúbenejšie minerály. Jeho názov je pomenovaný podľa rieky Achates (Taliansko), pozdĺž ktorej sa v minulosti nachádzali jeho významné náleziská. Nádherný a prenikavý kameň ako ho poznáme z obchodov však svetlo sveta neuzrie spôsobom ako iné druhy minerálov, pri jeho ťažbe v podobe neopracovaných hrúd by nikto ani len nepovedal, akú nádheru môže v sebe skrývať kus „šutra“, ktorý drží práve v ruke. Najdôležitejším prvkom pri acháte je jeho opracovávanie. Z nenápadnej hrudy kameňa či rôznofarebnej zmesi sa starostlivým postupom spoločne s preleštením razom stane nádherný šp..
0 komentárov - zobraziť komentáre
Ruženín - ako nás ovplyvňuje kameň srdca a lásky
Podľa čínskej filozofie má ruženín hlboko zakorenenú jemnú jinovú (ženskú) energiu. Azda práve preto je medzi ženami jedným z najobľúbenejších polodrahokamov. Okrem svojho romantického staroružového vzhľadu nesie aj prívlastok „kameň srdca a lásky“. Čo to však znamená? Ak sa vám pri pohľade na ruženín vynoria v mysli slová jemnosť a nežnosť, intuícia vás neklame. Oba tieto pojmy sú spojené s láskou a jej hlbokým vnútorným prežívaním. A presne taký odkaz nesie aj samotný ruženín. Filozofia ruženínu: pochopiť skutočnú podstatu lásky Ľudia sa v živote bežne stretávajú so situáciami, ktorých pr..
0 komentárov - zobraziť komentáre